Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

петък, 10 януари 2014 г.

Сладки с шоколад и кокос

За тестото:

100 гр натурален шоколад
500 гр пресято брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 гр кокосови стърготини
300 гр захар
1-2 пакетчета ванилена захар
2 яйца
250 гр масло или маргарин
За глазурата:
100 гр натурален шоколад
50 гр кокосови стърготини
около 6 суп лъжици прясно мляко

Приготвяне:

Първо натрошавам, или по-скоро нарязвам, шоколада на малки парченца. 
След това замесвам тестото, като първо смесвам всички сухи съставки (брашно, бакпулвер, захар, ванилена захар, кокос и шоколад), а след това добавям мокрите съставки (яйца и маргарин). Ако се използва масло, то то трябва предварително да е престояло на стайна температура, за да е меко.
Така полученото тесто оставям да престои минимум 30 минути в хладилника, за да се стегне.
Разточвам тестото с дебелина около 0.5 см на предварително поръсена с брашно повърхност. Изрязвам сладки с различни формички и ги поставям в тавички върху хартия за печене. Намазвам сладките с по малко мляко, след което ги пека за 8 минути в предварително загрята фурна на 180°С. Оставям ги да изстинат в тавичката тъй като са много крехки, след което ги премествам заедно с хартията там, където ще ги поливам с глазурата.
След са изпечени и изстинали всички сладки (от това количество ми се получават 4 тави), ги нареждам колкото може по плътно една до друга върху хартията за печене.
Разтапям шоколада за глазурата на водна баня, като добавям останалото мляко. Ако консистенцията е гъста, добавям още мляко, докато започне да се стича от лъжицата.
Използвайки лъжицата напръсквам всички сладки с шоколада, след което ги поръсвам с кокосовите стърготини. Тази процедура трябва да се прави бързо, за да могат кокосовите стърготини да залепнат преди да се е втвърдил шоколада.
След като се втвърди шоколадът, сладките могат да се приберат в кутия.

Popular Receipes