- 6 бр. печени червени чушки
- 200 г натрошено сирене
- 2 яйца
- 2 скилидки чесън
- 1 с. л. олио
- 1 равна ч. л. сода бикарбонат
- магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- брашно
- олио за пържене
- Почистват се печените червени чушки и се нарязват на ситно.
- Добавят се яйцата, натрошеното сирене, брашното, содата, олиото, пресован чесън и нарязан на ситно магданоз.
- Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
- Разбърква се сместа и се оставя за 20 мин.
- В загрята мазнина се сипва 1 с. л. от получената смес и се пържи от двете страни, но на умерен огън.
- Изваждат се върху кухненска хартия да попие мазнината.
- Сервираме с чеснов сос с копър.