Продукти:
Половин пъпеш (~ 800 гр.)
сока от половин лимон
100 мл. бяло вино
100 мл. кисело мляко
10 гр. желатин
1 ч.л. захар
5 обикновени вафлички
50 гр. настърган шоколад
Приготвяне:
Пъпеша се почиства от семето и се обелва. Нарязва се на кубчета и се поставя в купа. Добавя се звахарта, лимоновия сок, киселото мляко и се разбива с миксер. Желатина се залива с виното и след като набъбне се стопява на водна баня. Купата с муса се слага в по-голяма купа с лед и студена вода, желатина се изсипва вътре и сместа се разбърква няколко пъти за десетина минути. Разсипва се в чаши (купички), гарнира се с вафличките, поръсва се с настърган шоколад и се прибира в хладилник за поне 2 часа.
от - тук
Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 20 януари 2014 г.
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...